Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Állapotjelentés

2012.08.23. 07:00 Geldrin

Üdv skacok!


Már elég rég történt érdemi esemény képregény ügyben, ezért egyetértettünk a csapattal abban, hogy mostantól több-kevesebb időközönként írunk egy "állapotjelentést".
Arról van szó, hogy röviden összefoglaljuk nektek, milyen projektek futnak éppen, hol tartunk az egyes képregényekkel, szót ejtünk arról, hogy milyen szaftos kalandokba keveredtek alkotóink, és ha a többiek nem figyelnek oda, kiszivárogtatok nektek pár félkész oldalt is!

Szóval, mi a helyzet a Random háza táján?
Aki nem áll közel a tűzhöz, arra valószínűleg szomorúan fog hatni a tény, hogy kedvenc szerkesztőnk, és a tehetséges Gomba-ikrek még év elején kiszálltak a csapatból. Gombáék a Cherubionnál -illusztrátorként-, illetve szabadúszóként fognak tevénykedni, kívánjunk hát nekik sikeres munkát!

Most pedig térjünk valami pozitívabb témára. Gondolom, nem kell bemutatnom a legutoljára csatlakozott rajzolónkat, Arrawn-t, aki a Random3-ban az Idő Tréfájával örvendeztette meg az olvasókat. Nos, nem hogy lelépett, hanem egyenesen egy új képregénybe kezdett, amelynek forgatókönyvét egyik veterán tagunk követte el, aki a Random régi-új írójaként ezzel a történettel fog a magazin lapjain debütálni. A polgárpukkasztó és sötét hangulatú DarkJazz egy elborult noir világba vezeti az olvasót, jó adag morbid humorral megfűszerezve, amihez Arrawn stílusa remekül passzol.
Inkább beszéljen helyettem az egyik elkészült oldal /nagyobb verzióért klikkelj a képre/:

Egyik olvasónk érdeklődött a(z egyik) közösségi szájton, hogy mi a helyzet Budai Dénes posztapokaliptikus sorozatával, a Café Postnuclear-ral. Gondolom, a többi olvasóinkat is érdekelheti a dolog.
Nos, Budai kolléga jelenleg gőzerővel dolgozik a szerzői kiadású képregényének, a poszt-steampunk, osztrák-magyar monarchiában játszódó Gépjárómű második részén. Érthető hát, hogy a CP száguldó gladiátorai most parkolópályára kényszerültek, de egy biztos: folytatás lesz!
Még valami: Dénes múlt hónapban második helyezést ért el az Avana sci-fi témájú képregény pályázatán, amihez gratulálunk! Reméljük legközelebb elhozza az "aranyat"!

Ha már a sci-fi szóba került, akkor meg kell említenem, hogy scifi antológia! készülünk egy témába vágó mini-antológiával is. Szerkesztője nem más, mint a Farkasok Völgyét jegyző Zspider, akinek gerilla technikáit latba vetve, rövid idő alatt legalább öt alkotót sikerült elrab- meghívnia a projekthez. Ez a kezdeményezés két okból is újdonságot rejt magában. Először is -a korábbi terjedelemmel ellentétben-, ebbe az antológiába jóval rövidebb, 3-4 oldalas történetek kerülnek, könnyed kikapcsolódást nyújtva azoknak, akik a rövidebb, csattanóval végződő történeteket kedvelik. A rövid formátum az új rajzolóinknak is kedvez, akik így kevesebb munkabefektetéssel hamarabb tudnak publikálni.

A másik újítást pedig az jelenti, hogy ez lesz magazinunk első tematikus kiadványa.
De ez még nem minden: ha a visszajelzések pozitívak lesznek, meg fogjuk tartani ezt a szokásunkat, és később más-más tematikájú képregény-csokrokkal is elő fogunk rukkolni. (Ha nem, akkor is!) A témaválasztásról természetesen szintén kikérjük majd a véleményetek!


Most, hogy befejeződött egyik oszlopos tagunk, Balakin sorozata, egy ideig nem várhatunk tőle randomos képregényt. Egy percig se higyjétek, hogy ez idő alatt tétlenkedni fog, hiszen szakmai képességeit megcsillogtatva saját zenekarának legújabb videoklipjén dolgozik, amelyben nagy szerepet fog játszani Balakin motion-comic jellegű animációja!
A zenekar hamarosan elkészülő honlapjára egy webcomic is felkerül majd, amely szintén az ő keze munkáját dicséri.
Egyelőre elégedjetek meg ennyivel:

Részlet a webcomic-ból

Kedvenc okkult kamasz-komédiánk, a Rossz Bőrben jelenleg tetszhallottként várja, hogy Emtrexx megtalálja elveszett ihletét, és befejezze a negyedik rész forgatókönyvét. Annyit elárulhatok, ha meg lesz a végleges verzió, a rajzolója egyből rá fogja vetni magát!

kattints a képre! Végül pedig magamat reklámozva megemlíteném a most készülő egyrészes fantasy képregényt is, ami két ifjú mágustanonc első önálló küldetését meséli el, amely váratlanul drámába csap át.
Lesz benne néhány ronda szörnyeteg, fagyasztás, medzsik, rengeteg tűzgolyó, élveboncolás és csonkítás, no meg egy jó adag emlékezős jelenet...
A címről és az írójáról még nem szeretném fellebbenteni a fátylat, mivel a történet egy novella-átdolgozás.

Minden esetre jöjjön egy oldal belőle /nagyobb verzióért klikkelj a képre/:

Apropó, hogy tetszik az új banner? :)

Még mielőtt elfelejteném, emlékeztetem az olvasókat, hogy folyamatosan keresünk ÚJ RAJZOLÓKAT, akik nem tűnnek el pár oldal megrajzolása után!

Ha ismertek ilyen elszánt, elvetemült embereket, akik mind ennek a tetejében még tehetségesek is (esetleg ti is annak tartjátok magatokat), akkor azonnal jelentkezzetek!

Béke!!

komment

Címkék: állapotjelentés café postnuclear rossz bőrben az idő tréfája random magazin Arrawn Balakin Geldrin Budai Dénes Emtrexx online magyar képregény ZSpider

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chavez 2012.08.24. 12:54:07

Ha már ilyen kis gyáva szarok vagytok, akkor ebből a posztból is töröljetek minden rám vonatkozó részt. Nem akarom, hogy közöm legyen ehhez a szarhoz.

Geldrin · http://geldrin.deviantart.com 2012.08.24. 16:17:29

@Chavez: Baró, sikerült tovább dagasztani a matériát...

Rendben, törlöm a vonatkozó részt, nem fogom ezt a hadi-állapotot tovább szítani/fenntartani.

Még mielőtt kimoderálták volna a reggeli kommentedet, válaszként nagyjából annyit íram, hogy ja, kissé túlzásba vittem a dolgot, és a te perspektívádból érthető volt a felindulásod. Szóval sorry, kicsit túlbuzgó voltam. (Persze egy poszt összerondítását senki sem kedveli, így a moderáció várható volt.)

Sajnálom, hogy emiatt a hülye ügy miatt nem akarod a randomos munkáimat megnézni, de hát a harag az harag, nem? :D

Minden jót.

Chavez 2012.08.24. 16:20:28

@Geldrin: Bár törölve lesz, de ha még olvasod, akkor megismétlem, hogy irányodba nincs haragom. Minden jót neked is.

rorki 2012.08.29. 13:25:13

A DarkJazz előzetese jól néz ki, a sci-fit várom, bár a rövid-csattanós történetekkel kapcsolatban vannak ellenérzéseim...meglátjuk.
Nem akarok vitaszító lenni, de nagyon kíváncsivá tettetek, hogy Chavez miért hagyja el az oldalt (ha jól emlékszem a k.net-es fórumokra, ő volt az egyik fő kezdeményezője a randomnak...ha nagyon érzékeny a téma, nem kell válaszolni, de gondolom mást is érdekel.)

Zspider · http://zspider.blog.hu/ 2012.08.30. 19:29:35

@rorki: A sci-fivel kapcsolatban annyit, hogy próbáltam a történeteket úgy kiszemezgetni, hogy tényleg csak a nagyon jól csattanóak kerüljenek bele szóval reményem szerint nem fogsz (és senki más sem) csalódni. :)

rorki 2012.08.31. 12:12:42

:) Ok, biztos úgy lesz!

Csak ha meghallom a "rövid sztori, csattanóval" dolgot, mindig beugranak ezek az egyébként nagyon szépen megrajzolt, de maximum csak 1-szer olvasós, egy-két oldalas munkákat tömörítő 2900Ft-os, csalódást okozó kötetek a múltból...

De bízok bennetek, szóval várom a képregényeket!:)
süti beállítások módosítása