Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Képregény börzén jártunk

2012.03.24. 10:00 MateMatuszka

Mit tegyen az ember, ha nem csak online olvas képregényt, hanem szeretné összegyűjteni az itthon megjelent összes Superman füzetet? Vegyük sorba a lehetőségeket:

  • Időutazás.

Visszamenni a boldog kilencvenes évekbe és kikérni a friss, ropogós képregény a Moszkva téri újságostól – nos az lenne a szép...

  • Börze.

A helyszín a szokásos újpesti általános iskola, aminek a folyosói tavaly óta sem lettek szélesebbek és a közepüket most is a vadnyugati szekértáborokhoz hasonló módon elhelyezett asztalok töltik ki. Azokon túl pedig a látogatók nyomakodnak, lépnek egymás cipőjére, várják, hogy tehessenek egy lépést előre, vagy hátra, odatúrhassák magukat valamelyik stand elé, néha pedig csak egyhelyben állnak, beragadva az embertömeg közepére. Mindez persze hozzátartozik a börzéhez, ettől él, ettől lélegzik, és ha nem lennének, talán hiányoznának is.

Forgatag a bejáratnál. Jobbról kék-fehér pulóverben: Harza Tamás, a rendezvény motorja (Kép: Kepregeny.net)

Odabent minden a megszokott helyén van: belépve az ajtón ugyanaz a férfi adja a zsiráfos pecsétet az ember kezére, aki tavaly is; ha valaki a Pesti Könyv Kiadónál szeretne Lucky Luke-ot venni, vagy végigböngészné a Trillian képregény bolt kínálatát, esetleg szeretne zsebre tenni egy Kepregenyaruhaz.hu-s reklámot, ne adj isten, a fiú budit keresi, ismét balra érdemes indulnia. Ám ha a Nero Blanco, vagy az 5panels kínálata érdekli, jobbra kell utat törnie magának, míg a Pinkhell stand a bejárattal szembe került és a lány slozi is erre rejtőzik. Végül pedig: ha valaki a csinos cosplayes lányok által osztogatott HoldfényCon reklámját akarja a zsebébe süllyeszteni – nos, annak elég volt csak körbe-körbe keringenie.

Az igazi börze akkor kezdődik, mikor az ember benyomakodja magát a tornaterembe, ahol megtalálhatja azokat, akik nem üzletszerűen foglalkoznak képregény eladással. Fog itt látni példányt a Magyarországon valaha megjelent összes képregény sorozatból, Spawntól, Robotzsarutól, Terminatortól kezdve a születése előtt megjelent Lucky Luke-okik mindent. Szóval, ha gyerekkorunk kedvenc képregényét keressük – nos ne lepődjünk meg ha felbukkan. Mindezeket pedig játékfigurák, relikviák, DVD filmek, videó kazetták, kitűzők és matricák hada egészíti ki.

Minden földi jó (Kép: Kepregeny.net)

Ha pedig kiéltük a turizás utáni vágyunkat, érdemes rápillantani az ekkorra időzített újdonságokra is. Idén kizárólag kispéldányszámú cuccok jelentek meg. Kezdjük azzal, hogy az 5panels ismét hozott új kiadványt, aminek a hossza már majdnem versenyre kelhet egy Random kötetével. A történetek különben a 24 órás versenyre készültek, ahogy Brazil Űrkalóza is, ami szintén beszerezhető volt. A Kingpin kiadó hozta az új Marvel füzeteit, Nero Blanco pedig Teddy Tedet, akinél plüssmacisabb nevű cowboy biztosan nem sok létezik. Született még néhány folytatás is, az egyiket úgy nevezték el, hogy Theo II., a másikat Random Fandom #3-nak, és nem is igazi képregény, a harmadik pedig a kedvenc szamuráj nyulunk n+1 része. No és ezeken kívül érdemes volt még egy pillantást vetni a Noir című szösszenetre is, ami grafikailag bizony igen impozánsra sikerült, nagyon jó érzés kézbe venni.

Képregények a bukfencszőnyegek árnyékában (Kép: Petren Gábor)

Szóval túl vagyunk a sorban huszonharmadik pesti börzén, ahol ismét jó volt egy nagy halom képregény között mászkálni, hallani, ahogy mellettünk arról beszélnek, ki írt jobb sztorikat az X-Mennek, és persze találkozni azokkal, akikkel a szürke hétköznapokon csak a fórumokon látni. Jöhet a huszonnegyedik.

De mielőtt ez bekövetkezne, valami olyan dolog fog történni, ami a magyar történelem során még sosem fordul elő: ebben a hónapban lesz még egy börze. Szegeden. És már csak alig néhányat kell hozzá aludni. Naptárakba bevésni: március 31! (A rendezvény ismertetője: link)

A lányok már egy áprilisi rendezvényt reklámoznak (Kép: Petren Gábor)

Stay tuned...

Képek forrása: Kepregeny.net, Petren Gábor galériája.

1 komment

Címkék: riport börze

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pádár Ádám · http://5panels.kepregeny.net 2012.03.24. 13:46:16

Tévedés, nem jobbra voltunk hanem a Pinkhell mellett balra, a bejárat előtt. A cikkírónak még a 22 börzés helyelosztás élhet élénken az emlékei között. :)
süti beállítások módosítása