Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Random #3

2012.02.06. 07:00 Chavez

Megkésve bár, de törve nem, emitt prezentáljuk a harmadik Random Virtuális Képregénymagazint!

Az új szám lapjain kettő kivételével folytatódnak sorozataink, illetve az Árnyékfalu című fantasztikus történetünk ezúttal a finisébe érkezik, ahol végre megtudhatjuk, mit is rejt pontosan a szarkofág. Szokás szerint új képregényt és vele együtt új alkotókat is köszönthetünk. A horrorisztikus Az Idő Tréfája című egyrészesért Soós Leventének és Kálmán Áronnak tessenek gratulálni.

Ahogy azt az előzetesek közül való távolmaradásuk alapján már sejteni lehetett, a Café Postnuclear és a Követ című szériákat ezúttal nem, hanem majd egy későbbi időpontban fogjuk folytatni. 

Most már csak annyi maradt hátra, hogy az egész Random csapat nevében jó olvasást kívánjak. Tessék itt van: Jó olvasást!

(A borítóra klikkelve az online lapozónkban azonnal olvashatjátok a Randomot!)

komment

Címkék: képregény szolgálati közlemény random 3

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drout 2012.02.06. 09:19:47

Kösz mindenkinek! Örülök, hogy van ilyen!

vargafe 2012.02.06. 10:41:07

Nagyon köszönjük, igazi hiánypótló kiadvány. Mindig feldobja a napomat amikor megjelenik az új Random.

Styxx 2012.02.06. 10:42:24

A farkasos elég jó.

Pádár Ádám · http://5panels.kepregeny.net 2012.02.06. 13:26:27

Olvasom, holnap kaptok kiértékelést, mert lassan indulnom kell és későn érkezem. :)

Maya-- 2012.02.06. 17:33:09

elolvastam az idő tréfáját, tetszett, szimpla, misztikus + egy jó pasi(végre!) :)..holnap olvasom a következőt.

Chavez 2012.02.06. 18:25:10

@vernarancs: Annyira nem. Pár káromkodás, és némi stilizált erőszak, de ma már egy szuperhősképregényben is találni ennyit.

Maya-- 2012.02.06. 19:18:06

@vernarancs: aki így kérdezi, az pont 18+ akar, ugye? :)

Pádár Ádám · http://5panels.kepregeny.net 2012.02.07. 00:53:07

Na mondom.
Tetszett az Idő Tréfája, az Árnyékfalu vége és a Rossz bőrben.

Az Idő Tréfája a két újonctól bemutatkozásnak megteszi, a sztori nem túl bonyolult és az utolsó pár oldal előtt már kilométerekről ordít a megoldás, viszont a hangulat, s az egész felépítése viszi az egészet nagyon szépen, kifejezetten jó dolog hogy egy egyrészesről van itt szó egyszerűen felvázolva, követhetően. Megmarad, több ilyet kéne a többieknek is, mert a rétestészta folytatásosakkal egy aprócska gond van, hogy túl ritkán jönnek a számok és nehéz képben lenni főleg ha gondok is vannak a sztorikkal. A rajzstílusról annyit hogy passzol a képregényhez, egyszerű, látványos, átgondolt, nagyon minimálisan tudnék itt ott belekötni, de ez orvosolható annyival hogy itt ott a kidolgozásra jobban oda kell figyelni, meg kicsit még gyakorolni és az az egy két merevebb beállítás is eltűnik. Faja lett.

Első Naptól Az Utolsóig, találó a cím az első nap is úgy jött, mint a legutóbbinál. 120-al el mellettem. A második részben ugye némi karaktert kapta a katonák, mostanra ezt már kevésnek érzem, megint elsikkadtak, és nem tudok kötődni hozzájuk, a sztori nem ragadt meg, erre rátesz a folytatásos jelleg is mint említettem már, de alapvetően a történetvezetést is kissé átgondolatlannak érzem, ha jól értem mikor a katonák kimennek, a droidmanus megvilágosodik és már nem támadja őket, és pár mondattal lerendezi a magyarázkodást rádión keresztül. Apropó mondatok, néha nagyon túlnarrálják a karakterek az eseményeket, ami egy idő után fárasztó. Megmondom őszintén nekem a sztori eddig is elég érdektelen volt, a robotos gyilkolásokat elnézegettem és kész, és ezzel el is lennék, ha nem lennének ilyen markánsan vad váltások a történetben.

A Város legendái, hát ööö izé... inkább kezdem azzal ami tetszett, a poénok itt ott faján ültek, az rendben volt. Ennyi.
Ha ez egy újabb sztori felvezetése akkor nem volt elég csigázó, A konfliktust okozó barát baromi hirtelen és baromi érdektelenül lett bemutatva, ráadásul a végén meg is hal, Jézust is meglövik, de aztán jobban lesz szóval így lényegében annyi történt hogy jönnek az ukránok oszt szevasz, felvezetésnek ez harmatgyenge volt. A párbeszédek helyenként nagyon erőltetetten próbálnak menő és trágár lenni, itt ott a történetvezetés is ilyen. Túl lassan és túl kevés információt kapunk a szereplőkről, azt sem túl érdekfeszítően tálalva, a néma muki jelenetei közül se tudtam mindet hova tenni.

Árnyékfalu Azt hittem hogy nem lesz semmi érdekes, de tévedtem, a sztori kétharmada tök érdektelen a sok csatázással, amúgy rengeteg harcjelenet van a kiadványban, ami egyszerre elolvasva, immúnissá teszi az olvasót ilyesmivel szemben, egy idő után már nem igazán izgatott hogy melyik sztoriban ki ütlegel kit és milyen menő beszólásokat próbál sziporkázni. Szóval a kétharmada lement úgy ahogy, az előzetes szövegét olvasva ráadásul inkább el is ment volna a kedvem hogy elolvassam a sztorit, mert hát ez az idegenfajos dolog a mindenféle részleteivel ahogy le volt írva, egy eget verő baromságnak tűnt. Ami nem lenne baj mert rengeteg ilyen sztori van ami klassz, csak azokban ezek a részletek annyi adagban, ott és ahol szükséges, vannak tálalva. Itt meg azért a második résznél kaptunk egy rahedli háttér információt, a harmadik részben is féltem mikor a végére jutottunk hogy a holo-bula csak darálja darálja a mondandót, de egész jól sült el, a lezárás kifejezetten tetszett, jó volt látni hogy nem egy tipikus végletekben gondolkozó történetvezetést láttunk, hanem egy kifejezetten a sci-fik és fantasyk stílusába nagyon jól bele illő árnyalt, önös érdekű fajrendszert láttunk végletekig lecsupaszítva, csupán 3 ember szerepeltetésével, az utolsó pár oldal telitalálat, megkockáztatom annyira, hogy az első két rész ordenáré mód átgondolatlan történetvezetését is elhomályosítja. Van ott valami.

Látom volt munkaerő a Rossz Bőrben mögött, nagyon faja volt, tetszett, kíváncsi vagyok a folytatásra, persze nem túl szerencsés hogy egy részen belül két rajzolót is kellett váltani, de hát ez van, ezt kell szeretni, dicséretére váljon a bagázsnak akik dolgoztak a cuccon hogy minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy az élmény zökkenőmentes és folyamatos maradjon. Feltűnt ám hogy nem hirtelen váltás történt hanem először csak egy karaktert rajzolt Emtrexx aztán szépen átvette az egészet, ott ütött el nagyon a dolog amikor az árnyékolást is átváltottátok, kezdésnél ez viszonylag egyszerűen nézett ki aztán a végére már nagyon ilyen efektessé vált. Teljesen rendben volt hogy a fegyver el lett sütve, ha egy pisztoly megjelenik a történetben akkor az általában el is kell hogy süljön, ez megvolt, gondolom ennek lesz jelentősége, sejtésem szerint a sztori több felé fog ágazni, ami nagyon biztatónak tűnik. Kicsit fura volt viszont a lezárás, mert ahhoz képest hogy mekkora akciók zajlottak le, kicsit kiábrándító, az utolsó kép hogy így lesz veszte annak a bizonyos karakternek, de azért nem vágja taccsra persze a sztorit csak kicsit kihagyott ziccer élménye lesz tőle az embernek. Annyit még megjegyeznék hogy számomra nem volt tiszta hogy Szergej teljes jogú farkasember-e vagy sem. Magyarán ha megharap valakit, az is farkasember lesz később? És elvileg őt nem csak az ezüstgolyó nyírhatja ki akkor? Gondolom erre a következő adagban azért kapok választ, de ezek a dolgok most kicsit esetlegesnek tűntek, minden esetre a Rossz Bőrben, jelenleg számomra a kiadvány legjobbja, és alapvetően az összes folytatásos sztori közül is ez tetszik a legjobban, ha tudjátok ezzel tartani és emelni a tétet, én istibizi jelölni fogom alfa-bétára amikor vége lesz, persze ha akkor még mindig MKSZ tag leszek (valószínűleg igen).

Na kaptatok mindent a nyakatokba, örüjjetek! :)

Nargoth 2012.02.07. 08:34:16

Sziasztok! CBR-ben nem lesz fent?

Emtrexx 2012.02.07. 09:46:43

@Nargoth: Szia Nargoth! De-de, lesz cbr, valószínűleg holnap. Egy kis türelmet kérünk még, ugyanis néhány képregényoldalt remasterelünk hozzá :)

Sun9us 2012.02.07. 18:29:04

Jó lett, bár szerintem, az előző kettő ütősebbre sikerült.

Chavez 2012.02.08. 13:06:47

A stáb nevében is köszi mindenkinek! ;)
süti beállítások módosítása