Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Így készült: FanService Pin-up

2011.09.08. 08:00 Chavez

Ugye ti is szeretitek az ilyen Hogyan készülteket, amik a rajzolás és a festés különböző munkafázisait mutatják be laikusoknak és szakmabelieknek egyaránt? Mert akkor most kaptok megint egyet. Ezúttal a FanService legszexibb csajának, a név nélküli poszterlányának megszületését követhetitek végig az alkotó, Kuczora Zsolt (qci) saját kommentárjaival. Íme:

 

Már nem emlékszem, hogy mikor említette meg Emtrexx (Ács Zsolt), hogy készül a Random mellékága (vagy mi), amiben kicsit másabb képregényeket szeretne a neten megjelentetni. Mivel időm és ötletem nem volt, hogy én is egy komplett sztorit dobjak a közösbe, abban maradtunk, hogy egy illusztrációt összekalapálok a magazinba.

Így készült tehát ő: 
 
 
- Elsőként két vázlatot készítettem ceruzával, amelyek közül végül a második került kiválasztásra.
 
 
- Ez után fénymásolás következett, hogy színterveket készíthessek. Három változat készült ezekből, és itt is a legutolsó nyert.
 
 
- Itt bonyolódott a dolgom, mert rendes üvegasztal helyett a teraszajtót használtam, hogy az A/3-as méretűre növesztett vázlatot aquarell papírra másolhassam. Erről a fázisról nem készült kép. Bocs.
 
- Miután elkészültem, a papírt egy rajztáblára ragasztottam, és megáztattam kicsit, hogy a festés folyamán kevésbé hullámosodjon be a papír. Száradás után elő a színtervvel, és kezdődhetett a festék felvitele. Legelőször a felirat került a falra. Mivel elég ritkán szoktam mostanában aqvarellt használni, így óvatosan vittem fel a rétegeket, újra és újra átfestve az egyes részeket, mire elértem a megfelelő színhatást. Ez főleg a lány bőrénél volt idegölő munka.
 
 
- Mikor a nagyobb felületek nagyjából készen voltak, nekifogtam a részletek kidolgozásának. Elsőként az arcot dolgoztam ki jobban, majd fokozatosan haladtam a többi testrész felé.
 
 
- Végül a talaj és a fal kapta meg a maga színeit. Az eredeti elképzeléshez képest a fal kékje nem lett olyan erőteljes. Szerény véleményem szerint jobb is így.
 
- És legvégül kentem fel a fényeket a hajra, festékes flakonokra.
Kicsit lassan haladtam vele mindenféle egyéb dolgok miatt, de végül időben kész lett, és Emtrexx is elégedettségét fejezte ki.
 
Még a színes változat előtt készült egy reklám változat is a készülő Random Fanservice hirdetéséhez. Ez szintén egy felnagyított és átrajzolt kép segítségével született, amit tussal húztam ki, és sárga akril festékkel tettem figyelemfelkeltőbbé.
 
 
qci
(Kuczora Zsolt)

4 komment

Címkék: hogyan készült... fasza rajzok fanservice

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesko 2011.09.08. 18:55:30

ügyes vagy, bár én egy jó pasinak ott valahol mellette jobban örültem volna, ilyet én is tudok csinálni és a tükörben nézni, egész áldott nap..ha éppen úgy akarom:)

mesko 2011.09.08. 20:05:00

úgy értettem, hogy tudok rágcsizni, ilyen pozicíót fölvenni, stb...s azt nézni, tehát megkérlek, máskor a jó csajok mellé, valami jó pasik is jöjjenek:)

qci 2011.09.09. 09:31:38

Köszi. Hogy lesz-e legközelebb, az nem csak rajtam múlik, de már tervezgetek újabb pin-up képeket. Mondjuk nem "jó pasikat" képzeltem el hozzájuk, de meglátom, hogy mit tehetek ez ügyben.

Maya-- 2011.09.09. 14:14:00

@qci: hát légyci valamit tegyél ez ügyben:)
süti beállítások módosítása