Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Hatások és példaképek #1

2011.04.05. 10:01 Chavez

A Random feltette a kérdést a saját rajzolóinak:

Mely képregényrajzolók gyakorolták rád a legnagyobb hatást, illetve ki az, akinek legszívesebben oltárt emelnél otthon?

Elsőként a Város Legendái alkotója, valamint a Rossz bőrben rajzolója, Lőrinczi Balázs (aka Balakin) osztja meg velünk kedvenceit.

 

Sok kedvencet tudnék említeni, de úgy gondoltam azokat emelném ki inkább, akik az utóbbi időben nagyobb hatással voltak rám. (Az alkotók nevei linkeket rejtenek.)

Francis Manapul: Manapul a legtökéletesebb példa arra, hogy miért szeretem azokat a rajzolókat akik kevesebb vonalból dolgoznak. Persze nem zárom ki a részletes alkotókat, de mégiscsak az ilyen művek állnak közelebb hozzám. Pár vonalból meghatározott vonások, amiket Manapul egy sajátos bájjal tud megtölteni, valamint ő az a rajzoló, akinek sikerült elérnie, hogy megkedveljem Superman kutyáját. :)

Ezeket ajánlom tőle: Adventure Comics (Vol. 2) #0-3, 5-6, The Flash vol 3.

Fabio Moon: Gabriel Bá-val közös, Daytripper című képregényük óta imádom. Nagyon szép, laza, nem túlbonyolított rajzok. Itt is megvan a rajzfilmes egyszerűség, és ez egy számomra gyönyörű ecsetkezeléssel is párosul. Aki nem olvasta még a Daytrippert, az nem tudja mit hagyott ki.

Ezt ajánlom tőle: Daytripper

 

Guy Davies: A rajzoló aki miatt elkezdtem B.P.R.D.-t olvasni (a Hellboyhoz kapcsolódó cím), és (részben) miatta nem bírtam abbahagyni. Lenyűgöz rajzai szkeccs-szerűsége, az a laza hanyagság (ami mögött persze jól átgondoltság rejtőzik), amivel feldobja a rajzait a papírra. Tipikusan az a rajzoló aki rondán rajzol, de mégis szépen (már ha ez nem teljesen paradoxon).

Ezt ajánlom tőle: B.P.R.D.

 

Frank Quitely: Grant Morrison leggyakoribb tettestársa, az elérhetetlen álom számomra. Sose fogok úgy rajzolni mint ő, teljesen más stílus is, de mindig mély tisztelettel nézem munkáit. Teljesen egyedi és sokak számára nem annyira emészthető stílusa van, zseniálisan kezeli a beállításokat és a figurák egymáshoz való viszonyát, súlyukat, mozdulataikat.

Ezeket ajánlom tőle: All star superman, We3, Batman and Robin 1-3

 

1 komment

Címkék: hatások és példaképek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesko 2011.04.16. 06:35:03

én ide írok, mert itt van hely...meg betetted Batmant:), s őt szeretem.

rám hatással mig kicsi voltam, Royo csajai voltak, abszolút olyan akartam lenni, még véletlenül sem Cosmopolitános csaj, de ezt is csak ide írtam, mert fennebb már Vallejot is megszólták(egyesek persze:))..
süti beállítások módosítása