Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Random Fantasztikus Történetek

2012.10.15. 07:00 Zspider

Sokan a tegnapi képregénybörzén kezükbe kaphattak egy szórólapot, ami már tájékoztatta őket eme műről. Ez az én büszkeségem, mert új, sosem látott alkotókat mutathatok be, valamint régi jól ismert arcokat az új oldalukról. De van itt még valami más is. Egy személyesebb ok. Sokan eme alkotók közül a barátaim, így amit most olvashattok az számomra olyan, mint egy békés asztalnál eltöltött este, amikor is meghitt hangulatban meséljük egymásnak fantasztikus történeteinket.

A Random Fantasztikus Történetek egy mini-antológia, apró, pár oldalas történetekkel, amik néha befejeződnek az utolsó oldallal, máskor pedig csak ott kezdődnek el igazán. A cél a fantasztikum, hogy bármi megtörténjen, hogy minden oldal egy új fordulat legyen.

Mivel a Random Történetek egy új sorozat, így még sok ilyet fogtok látni, olyannyira, hogy miközben ti ezt olvassátok, én már kapom a következő fejezet darabjait, és csak ámulok. A válogatás bár a szokottnál rövidebb lesz, ezáltal gyorsabban és biztosabban tudunk újabb és újabb részeket szállítani majd nektek.

Most csak annyit mondhatok, hogy öveket becsatolni, a hálózatra rácsatlakozni, felsugárzást megkezdeni - Jó olvasást!


Katt a képre az azonnali, online olvasáshoz!
(Vagy keresd a kép alatt a letöltőlinket)

random_f_tort_bori.jpg

A címlaprajz Barta Szabolcs munkája

 PDF1.jpg

CBR1.jpg

9 komment

Címkék: random sci-fi képregény random kiadvány random magazin random történetek random fantasztikus történetek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2012.10.15. 10:33:23

Egyet olvastam/néztem meg eddig, az Utódaink Intelmeit. Szerettem a rajzoló korábbi munkáját, így egyből ott ragadtam le, és már kommentelek is, mert ez iszonyat jól sikerült! Nem ismeretlen a mondanivaló, de így is kíméletlen.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.15. 15:04:19

én nem kaptam tegnap szórólapot, de kíváncsivá tettél, mindjárt le is szedem.

Zspider · http://zspider.blog.hu/ 2012.10.15. 21:35:29

@doggfather: Nem számoltam a 800 fős börzés látogatottsággal :)

Pádár Ádám · http://5panels.kepregeny.net 2012.10.17. 20:17:44

Olvasván vala.

Lököm a verdiktet. Grafikailag majdnem csillagos ötös egyedül a 149 éves tudósember történeténél voltak gondok, Szerintem Csongornak érdemes lenne más technikákat is kipróbálni és sokat gyakorolni mert ez még nem az igazi. A többi rendben volt.

Sztori szintjén már akadtak problémáim először is ki kell jelentenem hogy a kezdeti bigott, csak hosszú sztorikat csinálunk nézethez képest sokat változott a csapatszemlélet. Látszik hogy az idő és a tapasztalás szépen lassan bedolgoz titeket is, hogy lássátok nem minden úgy van ahogy először elképzeljük. Viszont kicsit visszájára is üt a dolog, mert a jobb ötletek nagyobb teret érdemelnek a kevésbé érdekesek pedig abban a két-három oldalban is elsikkadnak.

Parazita: A koncepció nem rossz, viszont van annyira rövid az egész hogy nem biztos hogy a csattanó kellő töltettel rendelkezik hogy maradandó legyen, lényegében annyi történt hogy egy élősködő idegen faj beszivárog egy tisztogató egységhez és gond nélkül álcázva magát elintézi őket. Ez a sztori kapásból olyan hogy több kellett volna belőle ahhoz hogy megfogjon, kifejteni a xenovadászok hátterét, a a főszereplő karakterét elmélyíteni jobban, és így az ő bukásuk egy sokkal katartikusabb élmény lett volna, így csak annyi történt hogy egy egyen badasst kinyírt egy egyen alien.

Utódaink Intelmei
Na ennek se füle se farka, misztikus meg minden, sci-fi szerű és még hangulatot is teremt, és lehet hogy ez csak személyes problémám de annyira direkt homálybaa van tartva az egész hogy nem igazán tudok hol kötődni hozzá. Balázsnak egyébként a másik sztorijánál jobban jön ki a rajz, itt pl az utolsó oldalon nem egyszerű eldönteni hogy a nőnek hirtelen ekkora hasa nőtt vagy a segge van ki. Képileg vártam még volna valamit a szöveghez, mert ez így igazából nekem kevés, nincs igazán semmi olyan pont a szövegben ami úgy kifejezetten egyértelműen összekötődne a képpel, ez koncepciónak egyébként jó, de itt most én eléggé bizonytalan vagyok hogy itt most azon kívül hogy egy bizonytalanságérzetet keltő hangulatot kaptam mi lenne még a lényeg.

Háborúverzum: Kevés, érdektelen.
149: Szintén, bár kevésbé mint az előző. Viszont grafikailag rosszabb.

Valamilyen Hivatal - Évszakok: Na ebből jöhet még ez így rendben volt szerintem, urban fantasy hangulat kellő mennyiségű információk, talán kicsit több is belefért volna. De mindenképp a kötet legjobbja. Kis fricskának is elment volna a Busók irányába, de annyi energia nem lett belefektetve. Ha lesz ebből több, és több mindent láthatunk, és több mindent megtudunk, akkor jó. Ha ez ennyi lesz akkor viszont kevés.

Fuvar: Erről nem tudok nyilatkozni mivel csak egy felvezetés, bármi lehet.

Balakin · http://balakin.blog.hu/ 2012.10.18. 11:40:08

@Pádi: Köszi a véleményeket. Tervezek még többet a hivatalból, feltéve ha érdekel bárkit is. De akkor most a te véleményed egy strigula a "legyen folytatás" topikba:)

E-D-I 2012.10.31. 01:00:40

Őszintén szólva, csalódtam a Random Fantasztikus Történetekben. Az eddig megjelent történeteikkel sokszor az volt a bajom, hogy túl középszerűek voltak. Persze voltak kivételek, de nagy általánosságban, túl átlagosak voltak a sztorik, olyanok amikből milliónyi kering a neten. Arra számítottam, hogy most ezekkel a rövidebb képregényekkel, sokkal magasabbra fogjátok tenni a mércét. Tehát én nagyon vártam ezt a megjelenést, mióta először megemlítettétek. De megint úgy éreztem, hogy egyik sem igazán kiemelkedő. A történetek egy része teljesen hidegen hagyott. A nagyobbik része viszont érdekelt volna, de nagyon sablonosnak éreztem őket. Rámentetek arra, hogy a képregények végén legyen valami nagy csattanó, valami jó kis fordulat, valami váratlan. Ehhez képest a teljesen szokásos, ezerszer használt fordulatokat vettétek elő. Például a 149-ben érdekes maga az alapötlet, de a végkifejletnél nehéz lett volna laposabbat találni.

Az eddig megjelent összes képregényeteket olvastam, és tényleg úgy érzem, hogy sokkal kreatívabb történetetek kellene előállnotok, ahhoz hogy valami igazán maradandót alkossatok.

solymosgyu 2013.02.04. 16:51:46

szerintem nagyok a képek. ami nem baj. A betuk viszont kicsik. Hogy tegyem nagyobbra őket?

Balakin · http://balakin.blog.hu/ 2013.02.04. 18:27:08

@solymosgyu: ha letöltöd cbr-ben vagy pdf-ben akkor kinagyíthatod az egész oldalt amit épp olvasol (a lapozóban ezt nem lehet), de magukat a betűket illetve a buborékokat külön nem tudod nagyítani.
süti beállítások módosítása