Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Random #2

2011.06.27. 07:00 Chavez

Bár a nyár általában mindenhol uborkaszezonnak számít, a Randomnál pont ez az időszak lesz a legizgalmasabb. Valamivel több, mint fél évvel a debütáló első szám után, íme megérkezett az első magyar virtuális képregénymagazin fantasztikus második száma. (Mivel főleg folytatásos történeteket közlünk, ezért új olvasóinknak mindenképpen javasolt először az első szám abszolválása, de nyilván a régi olvasóinknak sem árt az ismétlés.) Ez a szám pedig azért nagy szám, mert ezúttal több oldalon, több képregényt kínálunk, új szerzőket is bemutatunk, és még csak árat sem emeltünk. Azt ugye már mondanom sem kell, hogy a magazinnal és a képregényeinkkel kapcsolatos véleményeitekre ismételten számítunk, akár komment alakjában, akár egy bővebben kifejtett kritika formájában. (Egy hanyagul odavetett "szarok vagytok" nem ér! Tessék megindokolni, hogy miért vagyunk szarok!)

Az új magazinhoz új blogdizájn is dukál, amit új tagunk, Geldrin hozott össze, reméljük bejön nektek is. És mielőtt még tovább engednélek titeket, hogy nekikezdjetek a második Random olvasásának, felhívnám a figyelmet, hogy amint azt már említettem, a nyáron mi nem szüretelünk uborkát, hanem még legalább két nagy újdonsággal is készülünk, amikről már korábban is említést tettünk, de a magazin végén most már konkrétabban is körvonalazzuk, hogy miről is van szó. Szóval érdemes a Random kettő után is figyelemmel követni bennünket. 

Most pedig uzsgyi olvasni skacok! Jó szórakozást hozzá!

(Kattints a képre az azonnali olvasáshoz, vagy pedig válassz a letölthető formátumok közül!)

Randomék 

55 komment

Címkék: képregény szolgálati közlemény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chavez 2011.06.27. 14:46:46

@Blassius: Büszkék is vagyunk rá. :)

A szerelő 2011.06.27. 17:34:04

Tényleg jó :)
Viszont magát a cuccot nem tudtam végigolvasni, nekem nem lapozott és ennyi elég is volt, hogy ne foglalkozzak vele.

Balakin · http://balakin.blog.hu/ 2011.06.27. 17:44:12

az a nem lapozós dolog nekem is volt meg egy haveromnak is, kb 5 másodpercig tartott aztán lapozott...mint te

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.06.27. 17:59:03

szerintem a PDF meg a CBR megoldás amúgy is jobb

nikopol · http://nikopol.blog.hu 2011.06.27. 18:20:54

úgy jó , hogy még bele se néztem

Pádár Ádám · http://5panels.kepregeny.net 2011.06.27. 19:13:48

Nafiúkák, vélemény a nyakatokba.
SPOILER!

Árnyékfalu: Amennyire tetszett az első rész a hangulata miatt, ez annyira nem. A ritmussal valami nagyon el lett cseszerintve, ennél kapunk egy marha szövevényes őseredetet, istenasszonyostul,idegenfajostul pecsétestül meg mittudoménmistül amit az én egyszerű gyatra paraszti agyam nem tud hova rakni, és be se tud venni, eddig volt az hogy hazajön a paraszt, feldulták a faluját, ő meg bosszút áll, erre a második számban egy egész Szillmarillokat kapok ami kb tök felesleges a történet szempontjából. Kapásból az hogy a főgenya megosztja vele ezt a történetet baromi random. Minek, mért kéne megosztania vele, mert ő az egyedüli élő, akinek hasznát veszi? Ugyan már, befenyíti pár taslival, oszt hősünk simán a talpát nyalná. Értem hogy Gombáék sanszosan amúgyi el akarták mondani ezt az egész sztorit, de amennyire kevés infót csepegtettek az elején ez hirtelen olyan sok volt és olyan zavaros is és a történet jelen pillanatában eléggé felesleges is. Másrészt azt se értem hogy Jerő mi a francnak akar kapni az alkalmon hogy lelépjen mikor bosszút állni jött és különben is mi értelme annak hogy lelépjen, ha a Szélárnyék (ez majdnem úgy hangzik egyébként mint az Árnyékszék, de ezt leszámítva jó név) mikor ereje teljében lesz úgyis levadássza. Különben is az egész falu halott nincs mit igazán felügyeljen, igazából azt se értem minek mészárolta le az egész falut ha ők táplálták, nincs értelme, ezzel az egész háttérsztorival meg főleg, az a bajom hogy oké hogy van ez, érdekes meg jó, de nincs szépen lassan felépítve, kibontva, hanem csak így hirtelen elénk van vágva hogy van ez, és kész, itt az kellet volna hogy Jerő bosszúhadjáratán keresztül kiderülne ez az egész, így adva mmotivációt és beleélést, szépen egyenletesen építve infóat csepegtetve hogy nyugodtan fel tudjuk fogni hogy mi micsoda meg miért. Nagyon sűrű, zaklatott, kaotikus, ütemtelen. Gombáék ennél jobbak.
2/5

Cafe Postnuclear: Sokkal jobban tetszett a felvezető pár oldal szöveg nélkül, hót felesleges és erőltetett volt ezeket a beszólásokat berakni, nem kifejezetten fejfogósak voltak, de szükségtelenek, a rajzok szépek kissé statikusak és az anatómia sem feltétlen működik mindenhol de viszi a hátán az egészet, hangulatos, karakteres Dénes odateszi magát, a sztori viszont kb a nulla szintjét súrolja, a kéttonna tesztoszteron mellett nem mutat fel semmit, a karakterek üresek, nincs jellemük nem érezni rajtuk hogy motiváltak, a történet beton egyszerű ami nem baj csak emellett érdektelen, és helyenként logikátlan, lődözés a bárban, Dzsoni nem veszi fel a sztriptíztáncost, majd de, aki végigpofázza az utat ezért hősünk megdugja majd elmennek egy böhömnagy bolhapiacra ahol a csaj vesz egy pár csizmát egy platókocsival, majd jön kt génhulladék akiket hősünk ismer és ez valamiért fontos mert a következő számban fog kiderülni. A párbeszédek túl vannak rágva, sok pofázás elmegy feleslegesen, pölö ilyenek hogy adjon inni a kutyának, ami hót nem fontos közölnivaló semmilyen szempontból és szerintem senkit nem is érdekel. Dzsonit kb semmi nem emlei ki ebből a világból kapunk egy gyorsan ledarált sztorit arról hogy van egy úrnája, elvették vissza akarja szerezni, de ha hősünket a következő oldalon lelőnék és meghalna nem igazán sajnálnám, sőt nem is érdekelne, ugyanis semmi, de semmi nem köt hozzá mint karakter. Szép de baromi érdektelen az egész. Túl sok erő megy el a háttérre és túl kevés a történet és a karakterek kidolgozására, kiépítésére. Az első rész bőven elég retro hangulatot és stílust felvonultatott már, a világot már ismerjük eléggé, Hamletet kérem hogy most már töltse meg ezt a világot olyan emberekkel is akikhez tud kötődni az olvasó mert ismeri ha nem is minden porcikáját de a lényegét, nem csak egy közhely a többi között. Dénes a világot alá tette, kérjük az embert és a történetet is mögé, rendesen.
2/5

Rossz Bőrben: Bevallom őszintén ehhez a képregényhez korábbról gyengéd szálak fűznek. Mikor Emtrexx a sztorit tervezte akkor a brainstormingolásban én is részt vettem valamint a címet is én javasoltam, ami nagy örömömre a többieknek tetszett is. Viszont le kell szögezzem hogy ne úgy tűnjön hogy lopni akarom a dicsőséget hogy miután leléptem, egyáltalán semmi, de semmi közöm nem volt ehhez a képregényhez. Szóval a mostani véleményemmel nem magamat fogom minősíteni hanem a srácokat akik összerakták az első, de legfőképp ezt a második számot. Nagyon örülök neki hogy igen nagy odafigyelést és tudatosságot vélek felfedezni a koncepcióban, ez látszik hogy szépen magyarázzátok és mutatjátok is a dolgokat így az olvasó egyre beljebb és beljebb kerül ebbe a világban szépen ütemesen, zajlanak az események, felsejlenek lehetséges válaszok, a karakterek is élnek léteznek benne vannak a történetben, szép lassan kezd kiépülni egy élet egy kimondatlan szabály rendszer amit ennek a világnak a szereplői követnek. Látszik hogy a dolgok mögött van koncepció és várhatóan ezt a koncepciót szép lassan idővel teljes valójában mind meg is fogjuk látni, már látni jeleket és ez jó, mert az olvasó kíváncsiságát ezek fentartják, a történet forog, a karakterek élnek, és még humort is kapunk, szóval igazán örülök, mert már látom hogy a braintorming mögötti ötletek garmadája mögött lesz egy gerinc ami össze fogja értelmet ad az egésznek és működő része lesz a történetnek, legalább is nekem ez a rész ezt ígérte. a Rossz Bőrben Jelenleg az egyik legbiztosabb pillére a kiadványnak, így tovább.
4/5

Magna: Én először nagyon féltem ettől a történetről, részleteket már hallottam belőle korábban, alapvetően a főszereplő neve először rögtön elijesztett, mert eszméletlen hülyén hangzik, és az előzetes oldalak sem győztek meg először, aztán most elolvastam a sztorit és volt egy felemás pálfordulásom. A rajz teljesen rendben van, illik a történethez, a karakterek szokatlanok, stílusosak megragadóak, a történet szépen elindul és beszippant, a végéig teljesen jól fel van építve az egész, ám ezt követően egy baromi erős satufékkel megállunk és vége az egésznek, ami nem jó, nagyon ígéretes a kezdés, sokat ígér, érdekes karakterek, jellemmel, szépen ütemesen kibontakozó történet, aztán a végén hirtelen mintha sietni kellett volna gyorsan ledaráljuk a legfontosabbat, a többi nem érdekes és viszlát. a láda története ennél egy kevésbé triviálisabb tálalást elviselt volna, a szerzetes háttere és motivációi nagyon hiányoznak, ahogy a főszereplő háttere, a szerzetessel való kapcsoalta, valamint a főgonosz kidolgozása is, mert az hogy ő egy csúnya gonosz török, az lófütty. ezek mind mind megértek volna még egy pár oldalt, nem sokat csak annyit hogy egy szép egész történetet kapjunk, ne egy felet.
3/5

A Város Legendái: Tetszik az új stílus az elején tényleg bele kellett még Rázódnia Balázsnak a festésbe, de a végére nagyon szépen megtalálta magát, stílusos, hangulatos az ábrázolás mód és látom a koncepciót és a tudatosságot a történetben ,remélem a későbbiekben nem fogok csalódni és tényleg kiderülnek a nyitva maradt kérdések, amik jelenleg húznak hogy jöjjön már a következő szám, a karakterek is kkezdenek személyiséget jellemet kapni, és örülök neki hogy kaptunk egy kis szusszanásnyi időt a vége előtt a vásárlással, a jelenlegi gonoszok bár keménye egyenlőre kissé szkeptikus vagyok velük szemben de látom a potenciált. Annyit talán lehetett volna hogy a végén a történet végén a Clifhangert kicsit sokkolóbbra vettem volna, simán beraktam volna Jézust egy nagy vértócsa közepén a földön. De egyébként jó tetszett. Remélem Jézusék motivációja nem lesz túlbonyolítva. És várom hogy a karaktereket még jobban megismerjük.
4/5

Első Naptól az Utólsóig: Nagyon féltem ettől mert az első rész eszméletlen elijesztett, de úgy látom Gombáék hallgatnak a szép szóra, karakterekt adott a történet alá, szereplőket, és egy koherens felépített sztorit, innen szép javítani. Hajrá.
3,5/5

Na mondtam jót is rosszat is, örülök hogy látom a fejlődést,, és igazából úgy érzem hogy ez így szép lehetőséggel kecsegtetnek a jövőre nézve. Kösz és hajrá!

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.06.27. 19:29:16

@Pádi: úgy tudtam 12 oldalas lehet max a sztori, legközelebb bővebb lére eresztem, mert tényleg TÚL hamar le lett zárva.

Chavez 2011.06.27. 19:30:33

Köszi Pádi, és tied lett az Első véleményező megtisztelő titulusa is. :)

Pádár Ádám · http://5panels.kepregeny.net 2011.06.27. 19:34:00

Randomba? Csak 12? Szerintem ha ezt bármelyik Randomos olvassa leköpi a monitorát. Bár ha jól emlékszem ez a történet alapvetően nem a Randomba készült, és ha ott 12 oldal volt a limit akkor megértem. Ez van.

Chavez 2011.06.27. 19:38:04

@Pádi: Így van, ez a forgató eredetileg nem a Randomba készült. Viszont Feri akár még folytatást is írhatna hozzá, ha van rá ötlete.

Zspider · http://zspider.blog.hu/ 2011.06.27. 19:42:01

@Pádi: Hát a következő részben kapsz karakterizálást főleg Jézusról, ezt én fogom biztosítani :) Egy számig társíróból ugyanis teljes értékű íróvá avanzsálódok :)

Chavez 2011.06.27. 20:00:02

Pádi, a Követről nem írtál.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.06.27. 20:05:18

@Chavez: nem, erről a 2 figuráról leírtam amit akartam, és igen, a végével én is némileg elégedetlen vagyok, bár az első háromnegyed része elég jó :)

Legközelebbre majd valami más lesz.

Acsabi44 2011.06.27. 20:05:33

A múétkori részben Árnyékfalu vitte el a pálmát, most az Első nap.
Az árnyékfalu.... nemtom.. olyan, mintha bele lenne dobálva valami Daniken- féle eredettörténet. Feleslegesnek érzem.

Az Első naptól...: A sztori nagyon bejön, az első szám alatt a kommentekben már említettem, hogy szerintem az alkotó Tsutomu Nihei-t olvas, mostmár biztos vagyok benne.

a Café Postnuclear:.. üres. Nagyon jó. hogy tudtok Barkast meg csöcsöt rajzolni, de mostmár ideje lenne izzadságszagú dialógusok helyett valami történetet rittyenteni.

Emtrexx 2011.06.27. 20:12:13

@Pádi: Jaa, hogy neked köszönhetjük a Rossz bőrben címét? Már nem emlékeztem pontosan hogy ki volt az ötletgazda a stábból :) Akkor köszi ismét :D

A Café Postnuclearral kapcsolatban egyre inkább az az érzésem, hogy a zseniális rajzok átkozzák el. Automatikusan többet vár miattuk az ember a történettől, mint ami lehetséges ennyi oldalban. Vagy valami ilyesmi.

Pádár Ádám · http://5panels.kepregeny.net 2011.06.27. 20:30:03

@Chavez: Jogos. Nem volt előttem lista úgyhogy kútfőből emlékeztem a címekre, öreg hiba.

A Követ: Gyors, egyszerű, értelmes felütés, látszik hogy tudatos ám kellően lazán és magabiztosan kezelt. Meglepően sok a kiadványban a folklór vonatkozású, fantasy-történelem beütésű képregény, és úgy vélem ezek közül jelenleg ez veszi ki a legjobban magát, sok potenciált látok a karakterekben remélem később több figyelmet kapnak és nem csak mellék szereplők lesznek. Jelenleg 2 fontosabb karakterünk van a kissé piperkőc ám jó király és a titokzatos öreg mesélő. Kicsit szokatlan a Trollok behozatala, a magyar mondavilág rengeteg lénnyel van tele, nem azt mondom hogy baj hogy trollok vannak, de szokatlan és elüt kissé a hangulattól, de nem zavaró. Tetszik a történet a történetben felvezetés, a minimális, ám jellegzetes és jól érzékelhető karakterizálás, az izgalmas, gördülékeny sztori, ami jól berántja az olvasót, a király jól bemutatott tanácstalan helyzete miatt, a kezdéshez megfelelő mennyiségű háttér, nem túl sok de az pont elég ahhoz hogy a megteremtett világ működjön, tetszik hogy az öreget cold open szerűen mutattátok be, nem nagy csinbummal, ez ad a titokzatossághoz. Teljesen meg vagyok elégedve vele, a kérdés az hogy ugye majd a folytatásnál hogy lesznek a dolgok adagolva. Rajzilag nagyon tetszik, egyszerű vonalvezetés és színezés, és szimpla árnyékolás, nagyon nagyon halaványan mignolai stílusjegyeket vélek felfedezni ami a folklór hangulathoz nagyon jól jön. Annyi belekötésem lenne hogy az árnyékolásnál érdemes lenne eldönteni hogy drasztikus legyen vagy finom mert a kettő együtt üti egymást. Nagyon jól illik a fektetett oldal kezelés. A főszereplő gondolom idővel jobban is ki lesz bontva, és ez így is van jól mivel a titokzatossága révén nem csak lóg a levegőben hanem szerepe van. Megkockáztatom hogy a legjobb történet az eddigiek közül.
5/5

Chavez 2011.06.27. 20:35:56

@Pádi: Köszi. Bevallom, én is ezt érzem a legerősebbnek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.28. 15:21:32

olvastam az elsőt is, ezt is el fogom.

powerage 2011.06.30. 20:21:14

Most így hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ez, vagy az első szám nagyobb szar-e, de mindenképpen elismerésre méltó az elszántság, amivel préselitek magatokból...

Legalább valami nem teljesen inkompetens írót ássatok már elő valahonnét, ha folytatjátok.

mesko 2011.07.01. 19:10:53

először is tetszik ez az új lookja a blognak, meg a borítón egyenesen meglepődtem:o..borzasztóan jó!

az Árnyékfalu volt a tavalyi kedvencem, ezért vele kezdtem az olvasást, vagyis, ha nem ő lett volna az első akkor is vele kezdtem volna:)
2x kellett elolvasnom, mert úgy tűnt mintha gyengébb, mint az első, de a második elolvasásra, végül mégiscsak elfogadtam.
ez azt jelenti, hogy ha most látom előszőr, akkor nem fogott volna meg, ez baj..nem nagy, de az:)..várom a befejező részt, DE remélem azt nem a 3-dik olvasásra fogom valahogy megszeretni:)..mert erre a mai világban nincs idő, olyannal kell előállni, ami pár másodperc alatt le tudja venni a népet a lábáról, s ennek a képregénynek a múltkor ez volt a forte pontja.

mesko 2011.07.01. 19:14:11

ja, mégcsak ezt olvastam el, de a többi is sorra kerül, hisz van idő..főleg, ha ez marad a megjelenési tempó:)

mesko 2011.07.02. 21:53:25

elolvastam a Magnát, tetszettek a rajzok, mindenesetre, ki így tud rajzolni lóvat, az csak jó lehet:)..a történet az nem volna rossz, sőt jól is van írva..látszik, hogy valaki érteget is valamit hozzá, de azért gyorsan összecsapta a végét:(
másodiknak föltétlen ezt akartam elolvasni, 1, a rajzok megfogtak az előzetesnél, új volt számomra, 2, a történet különálló, s vége is van..ezt valahogy jobban kedvelem, mint a folytatásos dolgokat, nem zavar, hogy ennyi szünetet hagytok a két megjelenés közt, mert eléggé jó a memóriám, de akkor is jobban szeretem, ha valaminek van füle-farka. 3, az írónak egy érdekes szadista stílusa van, de nem az a paraszt fajta, hanem az akinek nagy az empátiája, valamilyen formában ráérez a dolgokra..mondjuk annyi a gond, hogy a két extrémen mozog, vagy kedvelhető, vagy nem:), 4, jól szórakoztam a régies nyelvezeten, meg a káromkodásokon..szórakoztató volt, s ez a lényeg!..az előzetesnél reklamációk voltak a betűtipusra, de így, hogy ilyen régies nyelv volt, ezért nagyon passzoltak ezek a betűk hozzá, bár én is az egyszerűség híve lennék..há most mit mondjak erre, elég jó vala, csak kicsiddég tartott:(..viszont a rajzok szuperek!

asszem elég sok láudevel láttam el ezt is:)
majd legközelebb valamelyik másik történetet olvasom el.

Geldrin · http://geldrin.deviantart.com 2011.07.03. 12:11:26

Köszönöm a kritikát, igazán örülök, hogy tetszettek a rajzok!
Egy ilyen véres, szadista képregényről dicsérő szavakat hallani egy hölgy szájából... igazi megtiszteltetés! :D

Egy kérdés: véletlenül nem olvastad a NeroBlanco kritikát a második számról?

elefes 2011.07.03. 13:15:42

Még csak két történetet olvastam el, a CP-t és a Magnát. (előbb-utóbb a többit is el fogom, bár van olyan, amit még az elsőből sem olvastam el: A város legendáinak például annyira nem tetszenek a rajzai, hogy egyszerűen képtelen vagyok rászánni magam, hogy belekezdjek.)

CP: Csalódtam benne. A háttértörténet, a világkép továbbra is tetszik és tényleg piszok jó lehetőségek vannak benne, de a történet továbbra is sablonos, fölöslegesen keménykedő és hát, gyakorlatilag teljesen fölösleges. A csöcs is fölösleges benne. Olcsó poénnak tartom továbbá a főszereplő valódi nevét. Kicsit úgy tűnik, mintha nem lenne előre megírva a történet, hanem csak épp az aktuális folytatásé, ezért nem látok benne koncepciót, nem látom, hová tartana és nincs benne az, hogy fejezetről fejezetre építkezne. Egy kis csöcs, egy kis bunyó, egy kis keménykedés, aztán csak lesz valami - ez pedig egyszerűen csak unalmas. Most már a világot is ismerjük valamennyire, a rácsodálkozás, az apró poénok már nem elegendőek, itt most már történet is kell, igazi karakterekkel. Hamlet, kapd össze magad, szerintem tudsz te ennél sokkal jobbat is!
A rajzokkal kapcsolatban továbbra is felemás érzéseim vannak: a tárgyak, hátterek most is zseniálisak, a részletesség is, viszont az emberábrázolás sokat ront az összképen. És szerintem egy ilyen neten publikált képregénynél nem szerencsés dupla oldalakat használni, szövegbuborékokat pedig pláne nem olyan helyre rakni, hogy a "gerinc" kettévágja azokat.

Magna: rövid. 2-3-4 oldallal megtoldva teljesen jó lett volna. Néhol aránytalanul sokat elidőzik, ami más jelenet rovására megy. Az erőszakkal, trágársággal semmi bajom nem lenne, mert jó dolgok ezek, ha egy kicsit kevesebb lenne belőlük, de így veszít a hatásából, komolytalanná teszi a történetet. Viszont a legvége vagány - valamiért amúgy is különös vonzalmat érzek a végtagcsonkítás iránt. A rajzok alapvetően faszák, néhol kissé aránytalanok ugyan (pl. a gyerekeket tanító csuhásnak látványosan kurták a lábai), és néhol én is éreztem, hogy merevek, emiatt bizonyos meghalások inkább viccesek, mint brutálisak.

Majd még olvasom tovább.

Chavez 2011.07.03. 13:47:57

@elefes: Köszi. A Város Legendái rajzai teljesen felújításon estek át, szóval javaslom, hogy néz azért rájuk.

mesko 2011.07.03. 17:27:27

azt írtam, amit valaki?, valahol?:)

Geldrin · http://geldrin.deviantart.com 2011.07.03. 17:34:55

@mesko: Hehe... pont ugyanazt írták a lovakkal kapcsolatban, amit te is. :D

mesko 2011.07.03. 18:00:29

vegyük nagyító alá az írásom:
1.)..a rajzaid már tetszettek az előzetesnél, tehát ez az első mondat.
2.)..nagyon szeretem a lovakat, ezt kifejeztem számtalanszor a geekz-en, anyum meg rajzoló, erről is van említés úgyancsak a geekzen, mert csak azt olvasom jelenleg, a Randomon kivül..tehát a lóra koncentráltam, és azt is letudtam szűrni, hogy jól rajzoltad-e, ez a következő mondat.
3.)...hogy Wostry összecsapta a végét, ezt már saját magamtól, előzetes tapasztalat nélkül is letudom szűrni:)
4.)...szeretem a különálló történeteket,ugyamúgy 1000x jobb, mint egy sorozat, amire ennyire sokat kell várni..ha ez jelent így meg valahol, azt nagyon ajánlom megfogadni, mert nekem ez a hosszú szünet, csak azért nem baszik egy öltést sem, mert tényleg jó a memóriám, de ha nem volna, ajajj.. meg csak ezt a két blogot olvasom a magyar blogszférából:))..tehát, ha nem így lenne, akkor rég elvesztettem volna az érdeklődésem, nehogy valaki elhiggye, hogy Chaveznek az anyja vagyok:), ezt csak kitalálta, mert ő is furcsálja, hogy egyáltalán figyelmet szentelek nektek!..igen, csaj létemre.
5.)...Wostrynak pedig igenis szadista stílusa van, de nem ez az igazi arca, elég megnézni egy kidobozolásukat, vagy meghallgatni egy podcastjüket, akinek ilyen dupla oldala van, azt vagy kedveled, vagy nem:))..ezt leszűrni is egyszerű, nem kell nagy ész, hozzá.
6.)..régies nyelvezete van, ezt szerintem, akárki észre veszi, a káromkodásokat detto..nem kell mást megkérdezzek erről:)
7.)..a betűtipusáról már írtam az előzetesnél, tehát ezt sem máshonnan halásztam:)
8.)..na, asszem enyit írtam, ja a laude szó, az a magna cum laude-ból vettem..ja, s rövid volt, hogy ezt észre vegyem, ezért sem kellett máshová mennem, hogy elolvassam:)

ha bármilyen hasonlóság létezik, ez a komment, s másnak a kommentje között, az csak a véletlen müve, vagy úgy gondolkodom én is, és akkor írjátok meg, hogy ki az, hol fordul meg, s én is váltani fogok..mert kik hasonlítanak előbb-útobb összeverődnek:))

mesko 2011.07.03. 18:05:49

@Geldrin: ja..izé..a lovak voltak:D..én azt hittem, azt hiszed, hogy lemásoltam valakinek a kririkáját, már pont megakartam sértődni:D

Chavez 2011.07.03. 18:21:27

@mesko: Megtagadsz muter? Szép, mondhatom. :(
Valaki fogadjon örökbe!

mesko 2011.07.03. 18:37:32

@Geldrin: na, elolvastam a kritikát..igen, ezt írja a lovakról, de ő megis említi mellette, hogy a klaszikusok szerint van így, ami IGAZ!..én ezt, nagy ravaszul elhallgattam:D

@Chavez: dehogy tagadlak..visszafogadlak, ha akarod:)

Geldrin · http://geldrin.deviantart.com 2011.07.03. 18:56:38

@mesko: Jézusom, dehogy akartalak másolással vádolni!

Még a végén miattam veszítünk el egy megbecsült Random-olvasót! :D
Én voltam hülye, amikor nem jeleztem, miről van szó... A lényeg, hogy tisztázódott a dolog. ;)

mesko 2011.07.03. 19:09:03

@Geldrin: a poén az, hogy rajzoló létedre, nem tudtad, hogy van egy ilyen kőbevésett mondás:)..s mégis szuperűl rajzoltál lovat:D

mesko 2011.07.04. 16:43:17

elovastam a Követet..és nem fáradtam el mint az Árnyékfalunál, mert vagányul vannak elhelyezve a képek..a Magnánál nem zavart az az idióta elhelyezés, azért mert ott gyönyörű rajzok voltak, meg az a dilis szöveg, ezért jól szórakoztam, s nem zavart ez az aspektus..
de most meglátva a Követet, azta a leborúlt hétszentségeteket, szóval így is tudjátok rakni a képeket, na jól figyeljetek, mig az összes képregény nem így van rakva, ÉN nem olvasok semmit itt, SEMMIT!..

Chavez, most nem voltam kedves, ha nem tetszik, írj haza, hátha onnan majd írnak valami jobbat, NEM VAGYOK TÖBBET
AZ ANYÁD!:)

a következő számból, csak a Geldrin rajzai érdekelnek, s jó párosítás Wostryval, nekem kivételesen szórakoztatóak voltak, szuper/tetszem rajzok, s az a szöveg melette, hogy mindegyre csak azon vigyorogtam, hogy ez a pasi/író tényleg akkora hülye, hogy ezt már keresni kell:)

a többinek neki sem fogok..

mesko 2011.07.04. 16:47:30

A Követ az jó, na azt olvasom még el a következő számból:)..bocsánat, ezt az előbb kifelejtettem.

Chavez 2011.07.04. 17:08:35

@mesko: Követet olvashatsz, de Geldrin legközelebb nem Wostryval fog összeállni. Cserélgetjük a párokat, mint egy swingerklubban. :)
Viszont nehogy már a Rossz bőrben ne akard olvasni legközelebb, mikor abban van női szereplő is, meg aztán az nem is olyan erőszakos, ráadásul a "főhős" is minden, de a legkevésbé macsó!
Azt az irgumburgumját neki!
gonoszan néző szmáj lee

mesko 2011.07.05. 16:34:39

@Chavez: nagy csoda, hogy nem a nyelved nyújtogattad, mert azt szoktad nekem..

elolvastam, de nem azért mert mondtad, hanem azért mert úgy éreztem, hogy én voltam az, aki annyit nyívogtam, hogy legyen csaj is benne..meg így, meg úgy..na csak ezért.
nem erre gondoltam, amikor lányt akartam a regényekbe, de végül is én nem számítok, folytassátok ahogy akarjátok..
nem tetszik a történet, s soha nem is tetszett, de jól van írva..viszont szörnyen unalmasnak tartom, nem izgat semilyen formában a folytatás.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2011.07.05. 17:15:13

@mesko:
A Café Postnucleárban is raktunk lyányt, te lyány, arról mi a véleményed? :)

Chavez 2011.07.05. 17:28:10

@mesko: Utolsó esély az egy hónap múlva esedékes Fanservice, ha asse, akkor semmise.
Ja! :P

Chavez 2011.07.05. 17:30:41

És Hamlettel ne törődj, nem erőssége az olvasás. Különösen a visszaolvasás. :)

mesko 2011.07.05. 17:42:23

@Hamlet: azt még nem olvastam..majdnem hihetetlen, hogy raktatok bele csaj:)..pl. ebben a rossz bőrösben, az nem tetszik, hogy úgy beszélget a csajjal az a bugyuta süketfasz, mintha ő valaki lenne..pedig egy seggfej, a csaj meg elég édeskére sikeredett!..s ettől, olyan hiteltelen a történet:(
én úgy gondoltam volna, hogy ő zavarodik meg egy édi csaj útán, s jár útána, majd nem jön össze az akciója, akkor kitalál csomó érdekes manővert, hogy észre vegye őt a csaj, de minduntalan, a legjobb alkalmaknál, beleszórózna a történetbe, az, hogy ő változik át farkassá:))

mesko 2011.07.05. 17:46:24

@Chavez: én majd eldöntöm, hogy mi igen, s mi nem:P

Chavez 2011.07.05. 17:56:54

@Chavez: Na, ezt benéztem. :S Elefes olvasta a CP-t, mesi még nem. Azt hiszem kezdek lassan becsavarodni. Még azt az alig néhány kritikát is összekeverem egymással. :(
Bocsi, most pedig megyek és megvonok magamtól valamit.

geomayler 2011.07.06. 17:32:52

Elolvastam, mielőtt részletekbe mennék történetenként, az elütésekre, helyesírási hibákra szeretném felhívni a figyelmet, minden sztorira jutott egy-kettő, tényleg nem nagy dolog ezt kiszűrni, ha én első olvasásra észreveszem.

Árnyékfalu: teljesen rendben van, a sztori jó, a párbeszédek is, egy oldalra túl sok fekete jut, ami hozzájárul a hangulatteremtéshez, viszont nehezebben átláthatóak a rajzok.

CP: nagyon ígéretes, de ahogy már mások is írták, az easter eggek mellett ideje előrelendíteni a cselekményt is, mert a feeling már megvan, de a hős felveszi a lányt már nem is közhely, hanem közterület, annyira ezerszer látott, a párbeszédek meg hol passzolnak, hol meg nagyon mesterkéltek (vásott kölyök? mi ez, a szomszédok?). A többi képregényben túlburjánzanak a káromkodások, ide, ahova passzolna, oda se jut.
Több oldalban, jobb panelezéssel és párbeszédekkel a legütősebb képregény lesz, mert a rajza még mindig tuti (anatómiai hibáktól eltekintve, amik nem nagyobbak, mint a többi képregényben, csak a környezet meg olyan profin megrajzolt, hogy feltűnik)

Rossz bőrben
Emtrexx találja meg legjobban a fiatalok hangját, még ha egy fokkal többet is káromkodik, de a párbeszédei természetesek, gördülékenyek, látszik, hogy nem először csinálja. A sztori vicces is, de azért remélem nem minden részben mássá változik a főhős. A rajz sokkal képregényesebb, mint a CP, még ha esztétikailag fordítva is áll a helyzet, nagyon egyszerű rajzok, de jól követhető.

Magna
Rajzilag és dramaturgiailag is jó munka, de ez a paródiába hajlóan sok belezés nem kenyerem. Emellett még az volt fura, hogy a pap amellett, hogy áruló, még darwinista is a középkorban.

Város legendái
Ebben múltkor is az tetszett, hogy napjaink közéleti problémáit nagyítja fel. Na a mostani részben túl nagyra sikerült a zoomolás, az ukrán maffia nekem már sok, ahogy a káromkodás is túl van pörgetve. A rajz nem túl megnyerő, de dramaturgiailag helyén van.
A Rossz bőrbennel együtt ez a sztori kötődik a jelenhez, ezért ha újszerű magyar képregényt akarunk olvasni, mindenképp fontosnak tartom ezek folytatását, és a CP-vel együtt ezt a hármat várom legjobban.

Követ:
jó képregény, még ha a kitalált törzsnevek zavartak is, a szereplők és a hangulat jól eltalált, a rajzzal együtt Fehérlófia-érzést áraszt.

Első naptól...
Ez már múltkor se fogott, akkor az egyhangú harc miatt, most meg a Terminátort kapjuk egy az egyben, aminek csak a magyar vonatkozás ad egy kis érdekességet, de a rajz és az arcok monotonitása még inkább csak fokozza az unalmat. A gyorstalpaló bemutatkozás is eröltetettnek tűnt. Technikailag elismerem, hogy egész jó képregény, de nem köt le.

A legfontosabb fejlesztenivalók szerintem tehát a CP párbeszédei és panelkiosztása, a legkevesbbet meg az Árnyékfalun és Követen kell változtatni.

Chavez 2011.07.06. 18:21:43

@geomayler: Köszi a kritikát. Odafigyelünk rá.

Geekblog 2011.07.08. 11:29:49

@geomayler: az, hogy a pap ideológiája annyira ankronisztikus a MAGNA-ban, direkt volt :)

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2015.10.31. 11:50:59

@M11an: @A szerelő: @nikopol: @Acsabi44: @mesko: @geomayler:

ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyben remake is, az úgyis nagy divat mostanában! 72 színes oldal, keménytábla, A4-es méret, és még az eddiginél is több Skoda, Lada, Mad Max-feeling Kádár-retró és meztelen nő!!! :) Részletek itt: www.facebook.com/cafepostnuclear
süti beállítások módosítása