Random Képregények

Utolsó kommentek

  • -Szűcs Gyula-: @Dagda: Mi is! :) (2015.12.09. 17:29) RANDOM #1
  • Dagda: @-Szűcs Gyula-: Örülünk, Vincent. :) (2015.12.06. 22:00) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Amigarockwell: helyes, helyes! :) (2015.11.04. 06:51) RANDOM #1
  • Amigarockwell: @-Szűcs Gyula-: Hűha, hirtelen azt se tudtam mi történt :) na majd meglessük ezt is :) (2015.11.01. 13:39) RANDOM #1
  • -Szűcs Gyula-: @Szentgyörgyi: @michhuli: @pvissza: @gamerZ: ELKÉSZÜLT A CAFE POSTNUCLEAR FOLYTATÁSA!!! Ami egyb... (2015.10.31. 12:12) Előzetes - Café Postnuclear #2
  • Utolsó 20

Random.cbr

2011.07.04. 23:36 Chavez

A Random virtuális képregénymagazint háromféleképpen is elérhetővé tettük az olvasóink számára. A zsírúj lapozó magától értetődik, a pdf-et mi sem teljesen értjük, de a .cbr kiterjesztésű fájl bizonyára többek számára is nagy talány. Persze azok, akik rendszeresen töltik le külföldi képregények scanjeit nyilván már jól ismerik, de mivel ilyenek alig vannak a világban (és tőlük is maximálisan elhatárolódunk), ezért most elmondjuk nektek, hogy mihez is lehet vele kezdeni. Felkészültetek a sokkoló igazságra?

A .cbr és a .cbz kiterjesztésű fájlok nem mások, mint .rar és .zip fájlok átnevezve. Ennyi. Ugyanúgy a képregények oldalait tartalmazzák képekben, csak mivel a netre egyre több képregény került fel az évek során, valahogyan meg akarták különböztetni őket a többi csomagolt fájltól. Tehát egy átnevezés után máris kicsomagolhatjuk a tartalmukat egy hétköznapi csomagoló programmal, de erre sincs szükség, ha olyan képregényolvasó szoftvert használunk, ami direkt erre a célra készült, és ami alapból megeszi ezeket a furfangos fájlokat.

A legelterjedtebb a CDisplayEx nevű rövid és ingyenes progi, amit csak telepítünk, és onnantól máris automatikusan felismeri ezeket a konténerfájlokat. Csak klikk rá, és máris olvashatóak általa a képregények. A különféle beállításokba most nem mennék bele, ha valaki elakad, szóljon, és majd megkérdezünk valakit. 

Letölteni teljesen ingyen innen lehet: http://www.cdisplayex.com/

(Célszerű mindig a legutolsó verziót!)

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény segédlet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása